Een avond in de kroeg

Rik Meeuws – De Bakkerei – 20 juni 2013

Rik Meeuws is een product van het Meetjesland. Geboren in Eeklo, opgegroeid in Evergem, school gelopen op ‘t College. Ondertussen woont hij al jaren in Nederland in de buurt van Den Haag. Gisteravond trad hij nog eens op in Eeklo, voor Rik nog altijd een beetje thuiskomen.

Rik Meeuws beklom het Klein Podium in de Bakkerei helemaal alleen. Hij brengt zijn covers rustig zittend op een barkruk met de arrangementen van zijn compagnon Paul Lambeek op tablet en een koffie binnen handbereik.

Meeuws is gezegend met een erg kenmerkend donkerbruin stemgeluid dat zich perfect leent tot een avond rustig genieten. De rust die hij uitstraalt op het podium maakt de beleving nog intenser.

Als we enkele hoogtepunten uit de avond moeten pikken gaan we voor Bird On The Wire van Leonard Cohen. Hier viel vooral op dat Meeuws het nummer nog dieper zong dan Cohen dit al doet.

Rik Meeuws 2

In Weer En Wind van Aardvark riep hij Michel Goessens op het podium om het nummer mee te zingen. Net als in de N9 een aantal maanden terug zorgden beide heren weer voor een kippenvelmoment.

Mama Don’t van JJ Cale ten slotte bracht Meeuws in een tragere versie dan het origineel, maar wel ene die met de nodige humor werd opgebouwd.

Na een koffie of 7 besloot de man dat het genoeg geweest was. Het eerder op de avond gebrachte nummer Black Caffeine van Emmylou Harris was precies op de man’s lijf geschreven: “I like it black, just black as night / It keeps me up, it keeps me tight”. Iedereen hing een optreden lang aan Meeuws lippen en Meeuws genoot zelf ook duidelijk van deze thuismatch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: