Woesten!? – Niemand Danst Naakt Met De Eenzame Krijger

Pop en rock in de moerstaal trekt altijd onze aandacht. Zeker wanneer de groep in kwestie een bommetje als de ep ‘Niemand Danst Naakt Met De Eenzame Krijger’ dropt. Woesten!? is de naam en rocken is wat zij doen… 

Woesten!? is op en top Meetjeslands. De groep bestaat uit geboren en getogen Meetjeslanders die bovendien de sporen al bij groepjes allerhande uit de streek verdiend heben. Zanger en songschrijver Bart Van Damme uit Eeklo is bovendien een vaste waarde als observator-columnist binnen de Meetjeslandse muziekscene.

De naam Woesten!? komt bovendien van het grote voorbeeld van de groep: wijlen Luc De Vos. Die zei ooit tegen Van Damme: “Bart,  ge moet niet verkalmen, ge moet verwoesten!”. De nummers op de ep zijn niet toevallig geproducet door Gorki-bassist Erik Van Biesen.

De vier solide nummers op de ep staan als een huis en worden gekenmerkt door een stevige basis van drummer Kristof ‘Fred’ Van Driessche en bassist Nico ‘Tsoelle’ De Zutter, de powergitaarriffs van jonge wolf Elia De Mey en de strakke, gevatte teksten van Bart Van Damme. Goed voor vier keer pure bluesrock die in een zucht en een wip voorbij zijn.

Openingsnummer Naakte Feiten valt zonder omwegen met de deur in huis. Er wordt subtiel verwezen naar de heimat, het Meetjesland. Niemand Danst Met 2 rockt vlot een eind door.

Pas bij Eenzame Cowboy wordt er even wat gas terug genomen, maar dit zonder aan kracht in te boeten. Het best nummer houdt Woesten!? voor het einde. De Krijger is pure blues waarbij alles tekstueel en muzikaal perfect in de plooi lijkt te vallen. De verschillende dynamieken zonder in overdrive te gaan maken de song tot het interessantste luisterstuk van de ep. En wat een gitaarsolo schudt Elia De Mey, neef van de onvolprezen Ze Noiz-frontman Zaman, daar uit zijn mouw!

Als de tsjeven “Rustige vastheid” mogen prediken dan mag Woesten!? een ep vol “Onrustige vastheid” op ons loslaten! Ga hen vooral live bekijken als je daar de kans toe krijgt. Al was het maar om de immer aimabele frontman te zien veranderen in een waar rock-’n-rollbeest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: